Fördelar med att ta över ett leasingavtal

Vill du undvika att binda upp dig på ett långt avtal samtidigt som du behöver en bil för att få livet att gå ihop? Kanske väntar studier eller en flytt de kommande åren. Är det värt att köpa en bil för att sedan sälja den? Alternativen kan ge huvudbry och därför reder vi ut fördelarna med att ta över ett leasingavtal. 

När du tar över ett leasingavtal så får du en lägre kostnad och kortare bindningstid. Du bestämmer vilket avtal du vill ta över vilket gör att det blir helt på dina villkor. Att ta över ett leasingavtal lämpar sig både när framtiden är osäker och när du vet att du vill ha en bil en kortare period. 

Om du tänker efter så leasar du säkert ganska mycket av det du använder. För tjugo år sedan köpte vi mobiltelefoner, videofilmer och musik. Nu är det vanligare att betala för samma saker månadsvis och det ses snarare som en självklarhet än som något avvikande. När det gäller privatleasing för bilar så blir det allt vanligare men många köper fortfarande sina bilar. Mellan åren 2009 och 2018 gick andelen privatleasade bilar från 3% till 37%1. I september 2020 var andelen privatleasade bilar 42%2. Gissningsvis kommer andelen öka ännu mer i och med de många fördelarna med att privatleasa och möjligheten att ta över leasingavtal. 

Den stora fördelen med att ta över ett leasingavtal är att du får ett pris som är förhandlat för en längre tid, vilket gör att du får en lägre kostnad än om du hade skrivit avtal för korttidsleasing. När du tar över ett avtal så är det på dina villkor och du kan enkelt jämföra avtalen på Releaso för att hitta ett avtal som passar just dig. Förutom fördelen med att det blir en lägre kostnad när du tar över ett leasingavtal så innebär det även kortare bindningstid. Att överta ett leasingavtal passar perfekt när framtiden är osäker, men även när du vet att du bara behöver bil en kortare period. Du vet exakt hur mycket det kommer kosta dig resterande avtalstid och du slipper oroa dig för värdeminskning eller tillkommande kostnader. 

Psst… I vissa fall erbjuder sig överlåtaren att betala för en viss tid av återstående period.

Att ta över ett leasingavtal är väldigt lätt och hur man gör kan du läsa i vår guide här. Har du andra frågor som rör vår tjänst eller privatleasing i övrigt så är du välkommen att höra av dig. Tack för att du läste!

Referenser
1 https://www.dn.se/ekonomi/motor/unga-mest-oppna-for-privatleasing-att-aga-bilen-allt-mindre-viktigt/
2 https://www.mynewsdesk.com/se/vroom/pressreleases/bilmarknaden-september-2020-3038550