Halloj säger vi från Releaso!

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss!

Trots att vi är väldigt trevliga att prata med uppskattar många kunder att klara sig själv.
Spara din tid och se om du kan hitta svar på din fråga i vår lista på vanliga frågor.

Hittar du inte svar på din fråga är du självklart välkommen att höra av dig genom att klicka här eller skriv till oss på våra sociala medier

Vanliga frågor

Kostar det något att annonsera min leasingbil?

Att annonsera din leasingbil på Releaso kostar 89 SEK. 

Hur länge visas min annons?

Din annons är aktiv i tre månader.

Vilken roll har Releaso i överlåtelsen?

Releaso är en marknadsplattform för att matcha överlåtare och övertagare av leasingavtal. Vi erbjuder en specialanpassad tjänst för annonsering och matchning av de som vill överlåta sitt leasingavtal och de som vill ingå korttidsleasing. Överlåtelsen av leasingavtalet handläggs av vederbörande finansbolag. Här kan du finna relevant information och dokument om hur du kan överlåta leasingavtal samt information från finansbolagen.

Kan mitt företag annonsera om överlåtelse av företagsleasing?

Ja det kan ni. I de flesta fall kan företagsleasing enbart överlåtas till ett annat företag och inte till en privatperson. Kontakta vederbörande finansbolag för mer information. Du hittar mer information från finansbolagen här

Varför kan jag inte se min annons?

Innan en annons publiceras ska den granskas av Releaso. Logga in på din sida för att se över status på annonsen. Stämmer inte något av ovanstående, vänligen kontakta oss enligt uppgifterna nedan.

Varför ska jag överlåta istället för att bryta kontraktet?

Överlåtelse av ett privatleasingkontrakt är i de flesta fall de mest förmånliga alternativet. En låg överlåtelse- eller administrationsavgift tas ut av vederbörande finansbolag. Kostnaden för överlåtelse är däremot i de flesta fall en bråkdel av vad en hävning och uppsägning av avtalet kostar.Vanligtvis bestraffas bilägaren med en avbrottsavgift om denne önskar att bryta kontraktet. Nedan refereras ett kortare stycke från Konsumentverkets “Granskning avtalsvillkor privatleasing” angående kostnader som kan uppstå vid hävning och uppsägning av ett privatleasingavtal.“Vid hävning och uppsägning ska givetvis bilen återlämnas. Därutöver uppstår alltid en betalningsskyldighet som kan omfatta antingen mellanskillnaden mellan bokfört värde och aktuellt marknadsvärde eller så består den av 35 % av återstående leasingavgifter. Enligt något avtal ska man såvitt verket förstår betala både mellanskillnaden och 35 % av återstående leasingavgifter.”

Hur stor är chansen att min leasingbil överlåtes?

Det är svårt att avgöra när och om någon vill överta ditt leasingavtal, orsaken beror på flertalet anledningar. Precis som när du valde din leasingbil ska den som övertar ditt leasingavtal uppskatta de val du gjorde vid beställningen av leasingbilen, exempelvis färg, interiör eller kanske en dragkrok. Därutöver ska din leasingbils återstående avtalslängd överensstämma med övertagarens behov.