Dyrt att avbryta leasingavtal i förtid - överlåt istället

Läs om varför du bör överlåta ditt leasingavtal istället för att avbryta ditt leasingavtal i förtid

Överlåtelse av leasingavtal är i de flesta fall det mest förmånliga alternativet istället för att avbryta leasingavtal i förtid. Vederbörande finansbolag kan begära en mindre överlåtelseavgift men kostnaden för att låta någon ta över ditt leasingavtal är i de flesta fall en bråkdel av vad det kostar att avbryta leasingavtal i förtid. Vanligtvis krävs leasinginnehavaren på ett dyrt vite om denne önskar att avsluta sitt leasingavtal i förtid.

Nedan refereras till ett kortare stycke från Konsumentverkets “Granskning avtalsvillkor privatleasing” angående kostnader som kan uppstå vid uppsägning av ett privatleasingavtal. “Vid hävning och uppsägning ska givetvis bilen återlämnas. Därutöver uppstår alltid en betalningsskyldighet som kan omfatta antingen mellanskillnaden mellan bokfört värde och aktuellt marknadsvärde eller så består den av 35 % av återstående leasingavgifter. Enligt något avtal ska man såvitt verket förstår betala både mellanskillnaden och 35 % av återstående leasingavgifter.”

Hur överlåter jag privatleasing?

Läs igenom ditt leasingavtal

Läs igenom avtalet för din privatleasingbil. Ta reda på vad som gäller vid överlåtelse hos ditt finansbolag. Logga sedan in uppe i det högra hörnet.

Lägg upp annons

Väl inne på din dashboard kan du lägga upp din annons, administrera annonsen och chatta med intressenter. Fyll i all information du har om ditt privatleasingavtal - allt från leasingbilens modell, dess specifikationer och återstående avtalstid etc.

Inled samtal med övertagare

Inled samtal med en övertagare precis som om du skulle sälja bilen. Kom överens och skicka in överlåtelseblanketten som du hittar nedan till ditt finansbolag.

Lämna över bilen

När finansbolaget accepterat överlåtelsen överlämnas bilen och nycklarna till den nya ägaren - precis som vid köp och sälj.

Hur ingår jag korttidsleasing?

Leta efter en passande leasingbil

Leta här på Releaso efter en leasingbil och ett leasingavtal som passar just din eller er livssituation.

Ta kontakt

Logga in uppe i det högra hörnet för att kunna spara dina favoritbilar - använd Releasos jämförelsefunktion för att hitta den perfekta leasingbilen just för dig.

Inled samtal med överlåtare

Chatta med den nuvarande bilägaren i inloggat läge eller kontakta överlåtaren om den angivit sina kontaktuppgifter i annonsen.

Lämna över bilen

När du och överlåtaren kommit överens ska ni skicka in överlåtelseblanketten som ni hittar nedan. När finansbolaget accepterat dig som övertagare överlämnas bilen och nycklarna till dig - precis som vid köp och sälj.

Vill du veta vad som gäller för ditt finansbolag?

Det är upp till varje finansbolag att bestämma hur en överlåtelse av leasing genomförs. Klicka på knappen nedan för att läsa vad som gäller för just ditt avtal