Överlåta ditt leasingavtal till någon som letar efter korttidsleasing

Går du i tankar om att avbryta ditt leasingavtal i förtid eller funderar du på att ta över ett leasingavtal? Överlåtelse av leasingavtal är i de flesta fall det mest förmånliga alternativet i stället för att avbryta leasingavtal i förtid. Det samma gäller för att ta över någon annans leasingavtal där du får en kortare bindningstid till ett lägre pris. På förhand kan det verka krångligt att göra en överlåtelse men det är faktiskt superenkelt.

Releaso möjliggör ett enkelt sätt för dig att överlåta eller överta ett leasingavtal. Vi hjälper dig att avsluta ditt leasingavtal i förtid eller att ta över ett kontrakt anpassat efter din livssituation. Vi är specialister inom området och en trygg hjälpande hand på en annars komplicerad marknad. Nedan följer en steg-för-steg-guide både för hur du överlåter och tar över ett leasingavtal.

Hur överlåter jag mitt leasingavtal?

 1. Läs igenom ditt leasingavtal. Läs igenom avtalet för bilen som du leasar och ta reda på vad som gäller vid överlåtelse för just dig. Logga sedan in uppe i det högra hörnet. Det går bra att logga in med både ett Facebook- och ett Googlekonto.
 2. Lägg upp din annons. När du väl är inloggad kan du lägga upp din annons, administrera annonsen och chatta med intressenter. Fyll i all information du har om bilen och ditt leasingavtal som du vill överlåta.
 3. Inled samtal med övertagare. När en intressent skriver till dig så får du ett meddelande i din inkorg och du kan då inleda ett samtal med den potentiella övertagaren. När du har hittat en intressent som du vill överlåta avtalet till så skickar ni in överlåtelseblanketten till ditt finansbolag. Blanketten hittar du här.
 4. Lämna över bilen. När finansbolaget har accepterat överlåtelsen så överlämnar du bilen och nycklarna till den nya ägaren precis som vid ett vanligt köp- och säljtillfälle. Du slipper nu en månadskostnad och någon annan får glädjas av bilen.

Hur ingår jag ett avtal för korttidsleasing?

 1. Hitta en passande leasingbil. Här kan du leta efter en bil och ett leasingavtal som passar just dig. När du är inloggad kan du även spara annonser och använda vår jämförelsefunktion för att hitta den perfekta leasingbilen.
 2. Ta kontakt och inled samtal med överlåtaren. Logga in och inled samtal med överlåtaren för bilen du är intresserad av. Skicka sedan in överlåtelseblanketten när ni har kommit överens.
 3. Hämta bilen. När finansbolaget har accepterat dig som övertagare så överlämnas bilen och nycklarna till dig, precis som vid ett vanligt köp och- säljtillfälle. Du har nu fått ett leasingavtal anpassat efter dina önskemål och en bil i nyskick.

Vad gäller för mitt finansbolag?

Det är upp till varje finansbolag att bestämma hur en överlåtelse av leasing genomförs. Här kan du se vad som gäller för just ditt avtal. Du finner även länkar till överlåtelseblanketter på samma sida.

Vad behöver jag tänka på när jag ska ta över ett leasingavtal?

 • Det kan vara svårt att jämföra månadsavgiften mellan olika leasingavtal. Det beror på att det inte finns någon gemensam standard vilket innebär att olika bilhandlare har olika erbjudanden. I vissa fall ingår det exempelvis fri service och i andra fall gör det inte det. Därför gäller det att titta på vad du behöver och om det ingår. Ingår fri service, lånebil, vinterdäck, vägassistans? Missa inte heller att titta på hur många mil du får köra per år!
 • En del erbjudanden baseras på rörlig ränta. En rörlig ränta innebär att priset förändras beroende på hur räntan rör sig vilket kan innebära en högre eller lägre kostnad än det som står angivet.
 • Är försäkringspremien inbakad i månadskostnaden? Undersök om premien är inräknad i månadskostnaden eller om det är en kostnad som tillkommer utöver den angivna månadskostnaden.
 • Det sista du behöver tänka på är att ett leasingavtal är bindande och att du kommer behöva betala en månadsavgift för resterande tid på avtalet som du tar över. Ibland sker oförutsedda händelser som kan förändra din livssituation. Om det skulle hända så har du alltid Releaso ett klick bort!

Privatleasing kan innebära frihet såväl som en känsla av bundenhet men vi på Releaso försöker ändra på det. Vi menar att privatleasing bara ska innebära frihet!

Tveka inte på att kontakta oss vid frågor angående vår tjänst eller privatleasing i övrigt.