Personuppgiftspolicy

Releaso värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Denna personuppgiftspolicy beskriver vilken slags information vi samlar in om dig, hur denna används, vilka åtgärder vi har tagit för att skydda dina personuppgifter och hur vi delar den. Vi beskriver också vilka val du har i förhållande till dina personuppgifter. När du använder eller registrerar dig på www.releaso.se eller annars interagerar med oss samtycker du till att vi samlar in, sparar och behandlar dina personuppgifter enligt denna Integritetspolicy samt godkänner de risker som har identifierats nedan.

Vår webbplatsadress är: https://www.releaso.se.

1. Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

När du registrerar ett användarkonto och när du använder vår tjänst samlar vi in information om dig. För att enkelt beskriva vilka personuppgifter vi behandlar delar vi upp uppgifterna i olika kategorier.

2. Uppgifter du själv lämnar till oss

När du registrerar dig på tjänsten som användare, lägger upp en annons lämnar du uppgifter om dig själv såsom namn, ålder, telefonnummer och mejladress. Personuppgifter i den här kategorin är sådana som du aktivt lämnar till oss genom att till exempel fylla i formulär eller skicka meddelanden till andra användare.

3. Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster

Vi behandlar även automatiskt insamlade uppgifter när du använder vår tjänst. Vi samlar till exempel in vilka sidor du besöker, hur de beter dig på webbplatsen, om du använder dator, surfplatta eller mobil, vilken IP-adress du använder och liknande uppgifter. Uppgifterna som samlas in genom användandet kan delas upp i olika kategorier.

3.1 Dina transaktioner

När du betalar för en annons på Releaso samlar vi in information om köpet. Innehållet kan vara betalningsinformation och hur betalningen gjordes.

3.2 Platsinformation

Vid använding av Releaso kan vi beräkna en ungefärlig geografisk position du befinner dig på baserat på din IP-adress. Vi använder också din plats för att ge dig anpassat innehåll, såsom tips som är relevanta för dig där du är medan Releaso använder din plats för att visa dig reklam anpassad efter området du befinner dig i.

3.3 Cookies

När du använder tjänsterna försöker vi med olika verktyg att känna igen dig och lära oss mer om dig som användare. Vi använder exempelvis cookies (kakor) för att analysera hur du använder Releaso. Cookies gör också att du inte behöver logga in varje gång du besöker vår webbplats. Se mer om vår användning av cookies och lokal lagring av data i vår cookiepolicy.

4. Uppgifter från andra källor

Vi samlar in information från andra källor, vanligtvis mätverktyg, och andra leverantörer. Exempelvis kan en reklamkund ge oss information om vad som hände efter att du klickat på reklam som visades på någon av våra webbplatser. Sådan information gör det möjligt för oss att mäta effekten av reklamen och i framtiden kunna presentera mer relevant reklam och innehåll för dig.

5. Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

6. Analys

Webbsidan använder Google Analytics, som använder cookies och andra liknande tekniker (exempelvis Pixel Tags). Anledningen är att samla in anonymiserad information om webbplatsanvändarnas trender utan att identifiera enskilda besökare. Önskar du få mer information om Google Analytics, bland annat hur du kan ta välja bort det, besök: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

7. Laglig grund för behandlingen

Releaso har ett berättigat intresse för att behandla dina personuppgifter. Uppgifterna är nödvändiga för att tillgodose Releaso information för att göra tjänsten bättre och för att se till att den fungerar som den ska. Du har också möjlighet att stänga av vissa cookies som används för detta ändamål i inställningar för cookies.

8. Hur längre lagrar Releaso mina personuppgifter?

Releaso raderar personuppgifter när nödvändigheten att behandla dem inte längre finns. Längden av behandlingstiden kan variera beroende på syftet. Releaso har tydliga regler och rutiner för att radera personuppgifter. En del uppgifter raderas kort efter insamling medan andra uppgifter lagras under längre perioder.

9. Dina rättigheter

Som användare har du alltid möjlighet att ta bort eller rätta de uppgifter vi har om dig. För att göra det kan du enkelt gå in på din Releaso-sida. Du har, enligt gällande personuppgiftslagstiftning, rätt att gratis få besked om vilka personuppgifter som behandlas om dig hos oss, oavsett hur dessa samlats in. Önskar du sådan information kontakta oss för en skriftlig begäran via de kontaktuppgifter som anges i punkt 11.

Om vi behandlar dina personuppgifter i strid med gällande personuppgiftslagstiftning kan du begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas. Du har också rätt att få dina uppgifter överförda till en annan tjänsteleverantör (s.k. dataportabilitet). Dina personuppgifter får inte behandlas för ändamål som rör direkt marknadsföring om du motsätter dig sådan behandling. Du har rätten att återkalla ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter när som helst. Sådan återkallelse kan begränsas till att endast avse del av behandlingen, exempelvis den som rör direktmarknadsföring. Vi kommer endast att använda dina personuppgifter i marknadsföringssyfte i de fall du själv aktivt godkänner detta. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund.

10. Vilka vi delar dina data med

Vi behöver ibland anlita leverantörer för att leverera våra tjänster till dig. Sådana leverantörer kan till exempel leverera system för utskick av mejl och pushnotiser, molntjänster för lagring av data, analysverktyg eller system för publicering och visning av bannerreklam. Vi är då fortsatt ansvariga för den behandling av dina personuppgifter som underleverantören gör. Vi delar personuppgifter med leverantörer för att det är nödvändigt för att fullgöra vårt avtal med dig.

11. Kontakta oss

Förhoppningsvis har denna Integritetspolicy gett svar på de frågor du har om hur vi samlar in, använder, skyddar och delar dina uppgifter. Om du har fler frågor kan du kontakta oss på nedanstående adress info@releaso.se