Cookiepolicy

1.    Grundläggande orientering om vad cookies är och hur de tekniskt fungerar.

Hemsidan använder s.k. cookies. Cookies är små textfiler som lagras på våra besökares dator och som är möjliga att använda för att följa vad en besökare gör på hemsidan. Cookien sparas i anslutning till de filer som används av datorns webbläsare eller motsvarande program. Sådana “lokalt lagrade data” kan användas för att anpassa innehållet och funktionerna i tjänsterna och därmed göra ditt besök bättre organiserat och mer meningsfullt för dig. Datoranvändaren kan enkelt ta del av, blockera och avlägsna lagrade cookies om så önskas.

Förutom cookies använder vi också andra liknande tekniker som web-beacons/pixeletiketter. Detta är teknik som känner igen cookies och identifierare, samt underlättar för tredje part att placera cookies på din enhet. Web-beacons kan bland annat användas för att bestämma vilka annonser som ska visas i din webbläsare.

2.    Vad vi använder cookies och lagrad data till

Releaso, våra underleverantörer (till exempel leverantörer av analysverktyg) och tredje part (t.ex. annonsörer och deras leverantörer) lagrar data lokalt på din enhet.

Vi använder lokalt lagrad data för att:

  • Utveckla och förbättra tjänsten
  • Leverera och anpassa vår tjänst till den enhet och webbläsare som du använder
  • Mäta och analysera trafiken på webbsidan
  • Rikta annonser och för att skapa målgrupper för marknadsföringsändamål

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare. När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

3.    Uppgift om tredjepartscookies används på webbplatsen

Webbsidan använder Google Analytics, som använder cookies och andra liknande tekniker (exempelvis Pixel Tags). Anledningen är att samla in anonymiserad information om webbplatsanvändarnas trender utan att identifiera enskilda besökare. Önskar du få mer information om Google Analytics, bland annat hur du kan ta välja bort det, besök: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

För att kunna visa dig relevanta annonser om varor och tjänster som kan passa ditt intresse använder vi trejepartsföretag som annonserar. Annonserna är baserade på information om hur du nyttjar vår tjänst samt andra webbplatser. För att göra detta, kan dessa företag placera eller känna igen en unik cookie i din webbläsare (bland annat genom att använda Pixel Tags). Om du vill veta mer om denna teknik, inklusive val som du kan göra med anledning av tekniken, besök: http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp

4.    Hur längre lagrar Releaso mina personuppgifter?

Releaso raderar personuppgifter när nödvändigheten att behandla dem inte längre finns. Längden av behandlingstiden kan variera beroende på syftet. Releaso har tydliga regler och rutiner för att radera personuppgifter. En del uppgifter raderas kort efter insamling medan andra uppgifter lagras under längre perioder.

5.    Dina rättigheter

Som användare har du alltid möjlighet att ta bort eller rätta de uppgifter vi har om dig. För att göra det kan du enkelt gå in på din Releaso-sida. Du har, enligt gällande personuppgiftslagstiftning, rätt att gratis få besked om vilka personuppgifter som behandlas om dig hos oss, oavsett hur dessa samlats in. Önskar du sådan information kontakta oss för en skriftlig begäran via de kontaktuppgifter som anges i punkt 7.

Om vi behandlar dina personuppgifter i strid med gällande personuppgiftslagstiftning kan du begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas. Du har också rätt att få dina uppgifter överförda till en annan tjänsteleverantör (s.k. dataportabilitet). Dina personuppgifter får inte behandlas för ändamål som rör direkt marknadsföring om du motsätter dig sådan behandling. Du har rätten att återkalla ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter när som helst. Sådan återkallelse kan begränsas till att endast avse del av behandlingen, exempelvis den som rör direktmarknadsföring. Vi kommer endast att använda dina personuppgifter i marknadsföringssyfte i de fall du själv aktivt godkänner detta. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund.

6. Hur du tar bort eller hanterar cookies och lagrad data

Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång Releaso försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk. Mer information om cookies och hur du kan hantera dessa finns på PTS hemsida: http://pts.se/sv/privat/internet/integritet/kakor-cookies/

Observera att om du väljer att inte acceptera cookies kan funktionaliteten komma att begränsas på vissa webbsidor t.ex. dina personliga inställningar.

7.    Kontakta oss

Förhoppningsvis har denna Integritetspolicy gett svar på de frågor du har om hur vi samlar in, använder, skyddar och delar dina uppgifter. Om du har fler frågor kan du kontakta oss på nedanstående adress info@releaso.se